Recepty zdravé výživy ✔ Tipy & Triky

Čokoládové muffiny pro dobrou náladu Winking

Čokoládové muffiny pro dobrou náladu
Na chladné zimní dny vám doporučujeme tyto čokoládové muffiny, které vám jistě zvednou náladu Happy. Můžete se u nich podívat na jeden z námi doporučených duchovních filmů, které najdete zveřejněné na naší webové stránce. Sladká chuť muffinů vám zpříjemní jejich sledování.

Suroviny: 2240 g hladké mouky (pokud není hladká, tak může být i polohrubáWinking, 130 g třtinového cukru, půlka balíčku kypřícího prášku do pečiva, 30 g kakaa (barva těsta závisí na kvalitě kakaa, nám se osvědčilo holandské kakao), 3 vejce, 110 ml mléka (pokud je těsto příliš husté, tak můžeme přidat o něco více), 150 g rozpuštěného másla, hořkou čokoládu (případně nutelu, džem, ovoce ...).

Muffiny
Příprava: Ještě před těstem si nasekáme 100 g hořké čokolády (nebo podle chuti můžeme přidat i něco jiného: ořechy, nutelu, ovoce, džem, nebo i nic ...) Nejdříve smícháme ve větší misce všechny suché suroviny zvlášť a v druhé misce rozmícháme vajíčka , přilijeme mléko, máslo a vše dobře smícháme. Pak vše v jedné misce promícháme metličkou nebo mixérem s rychlostním stupněm 1.

Těsto následně naplníme do košíčků. Plníme lžící a do středu přidáme džem, nutellu nebo ovoce. Tato dávka je na 12 košíčků, plníme je do 3/4 a na vrch dáme ještě čokoládu, kterou trochu přitlačíme do těsta. Chcete-li přidat do těsta např. nutelu, tak postup je stejný jen místo nasekané čokolády dáte nutelu např. čajovou lžičku nebo i více na jeden muffin. Muffiny pečeme zhruba 20 minut, při teplotě 180 ° C. Před podáváním je necháme vychladnout.

Přejeme vám dobrou chuť!

Foto © Monika Slivová I Pavol Malenký I Daghan-Malenky GmbH