Inspirace a pramen moudrosti

Zen Buddha

Zen Buddha Citáty
Zen Buddhizmus © Pavol Malenký
Když sedíš, tak seď, když jdeš, tak jdi, když pracuješ, tak pracuj. To je všechno, to je Zen.

Kdo ovládá umění života nedělá rozdíly mezi jeho prací a volným časem, mezi jeho duchem a tělem, mezi jeho výchovou a náboženstvím. Jenom těžko rozlišuje jedno a druhé. On následuje jenom hledání po naplnění a štěstí ve všem co dělá a rozhodnutí pro posouzení toho jestli pracuje nebo si hraje ponechává jiným. Snaží se dělat vždy obojí současně. (Zenová moudrost)

Tisíce svíček se dá zapálit z plamene jediné svíčky bez toho, abychom zmenšili její plamen. Radost se nezmenšuje, když je sdílená. (Buddha)

Meditace Bílá magie

Tvořivý proces

Zen Citáty
Sila © knape - Istockphoto.com/pmalenky
Je nemožné cítit se zle a zároveň mít dobré myšlenky. Pocit lásky je největší frekvence, kterou jste schopni vysílat. Čím víc lásky cítíte a vysíláte, tím větší je síla, kterou máte k dispozici.

Tvořivý proces vám slouží k tomu, abyste vytvořili, co chcete, třemi jednoduchými kroky: Žádejte, věřte a přijímejte.

Očekávání je mocná přitažlivá síla. Očekávejte to, co chcete a neočekávejte to, co nechcete.

Vaše současné myšlenky vytvářejí váš budoucí život. To, na co nejčastěji myslíte a nebo na co se nejvíce zaměřujete, se projeví v podobě vašeho života. Vaše myšlenky se stanou skutečností.

Bílá magie Voodoo Meditace

Cesta k Bohu

Cesta k Bohu Citáty
Cesta k Bohu © CWLawrence - Istockphoto.com/pmalenky
„Pokud jsi se rozhodl konat Mou vůli a kráčet po Mých cestách, musíš tak činit z celého srdce, ať to znamená cokoliv. Musíš brát věci tak, jak jsou, když se učíš následovat Mou vůli. Pouze tehdy, když všechno dáš, všechno dostaneš. V duchovním životě nemůžeš vybrat všechny rozinky z koláče a nechat těsto; buď všechno, nebo nic.

Mnohé duše si chtějí vybírat pouze ty životní úkoly, které je přitahují, a prohlížet ty, které nevyhovují jejich nižším potřebám. Pokud tak konáš, pak nežiješ duchovním životem; vybíráš si a volíš to, co chceš konat ty, ne to, co od tebe vyžaduji Já.

Nemůžeš očekávat, že se věci budou vyvíjet pro tebe příznivě, pokud je tvůj postoj takový. Já potřebuji tvou naprostou oddanost a odevzdanost, spíše než mohu konat divy a zázraky uvnitř a přes tebe. Teď, když to víš, proč pro to něco neuděláš?“

Meditace Voodoo Meditační Semináře